Ukrasni komad za kosu od cveća
DIY

Kruna od veštačkog cveća – tutorijal

Sharing is caring!

Kada neko spomene cveće u kosi, definitivno mi je prva asocijacija Lana del Rey i njen signature look u spotu “Born to die”. Složićete se, niko nije ostao ravnodušan na prelepu krunu od ruža pastelno plavih nijansi  – ubrzo su se slične krune i ukrasi za kosu pojavile gotovo svuda, a Lana je postala još jedna od uticajnih dama koje obožavaju ovaj stil.

Ukrasni komadi od cveća su valjda oduvek bili naša slabost – bilo da ste ljubitelj folklora, Fride Kalo ili opasno romantičnog D&G stajlinga, flower power is the way to go. Svoju krunu možete da napravite i sami uz malo strpljenja, a savršen je aksesoar kako za male, tako i za velike devojčice 🙂

P.S. Uputstva se nalaze ispod fotografija.

Ukrasni komad za kosu od cveća

crvena cvetna kruna

 

Korak 1 – Sve što je potrebno

Neka vam pri ruci budu: tanka žica za cvetne aranžmane, sečice, motorcangle, satenska traka i naravno veštačko cveće.

šta je sve potrebno za izradu krune od cveća

Korak 2 – Priprema

Odvojite glave cvetova od grane, poželjno sečicama, što bliže korenu. Jednu celu žicu odvojite i savijte krajeve – ova žica služiće kao rajf. Druge žice isecite na delove od po 10cm, i prikačite na cvet na sledeći način:

  • savijte jedan kraj žice
  • provucite žicu kroz sredinu cveta
  • savijte drugi kraj žice

 

 

 

 

 

 

 

 

Oko dugačke žice počnite da pravite venčić. Mali savet: pustite mašti na volju. Kombinujte male i velike cvetove, kao i zelenilo.

Korak 3 – Satenska traka

Napravite čvor oko kraja dugačke žice koji ste prethodno savili (ostaviti dovoljno duge krajeve da se kasnije mogu vezati) a ostatak satenske trake obavijte oko krune, tako da pokrijete sve delove koji bi mogli da smetaju i učvrstite samu konstrukciju. Kada stignete do drugog kraja, ponovite postupak sa početka. Kako se traka ne bi resala, savetujem da namažete malo laka za nokte na krajeve.

Korak 4 – Uživajte u svojoj novoj kruni 🙂

tutorijal - kako napraviti krunu od cveća

 

Ukoliko bi pak radije ovakve zavrzlame prepustili profesionalcima, obavezno posetite https://www.facebook.com/nasatajnaunikatnibidermajeri/ 😊

Do sledećeg čitanja,

xoxo

An Koko

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Sharing is caring!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.