DIY

Saveti jedne online šopingholičarke

Sharing is caring!

Online kupovina - da ili ne? Najbolji saveti za kupovinu odeće preko interneta

Da li se bojite da kupujete odeću preko interneta? Onda je ovaj članak za vas.

Ukoliko postoji nova vrsta šopingholičara, izdaću se – pripadam toj grupi. Online kupovina je moja slabost i u stanju sam da provedem sate i sate tražeći ono što mi je potrebno preko interneta. I nije to lenjost – jednostavno volim da sve imam na jednom mestu, preglednije, jeftinije i bez umišljenih prodavačica koje me odmere od glave do pete pre nego što me pitaju da li mi treba pomoć (svi znamo takve). OK, možda sam malo asocijalna, ali ovakav tip kupovine mi sasvim odgovara.

Da li je za kupovinu preko interneta potrebno hrabrosti? Možda. Ali garantujem da vam je više od svega jednostavno potrebno malo prakse, i nadam se da će ovih par saveta kako da odeću kupujete online pomoći da izbegnete bolno iskustvo pogrešno naručene robe 🙂

  1. Naučite svoje mere. Jednostavno je, uzmite metar, izmerite obim grudi, ramena, struka, kukova. Dužinu rukava i nogavice. Kada naručujete, ne gledajte da li je komad S ili XL veličina već se fokusirajte na tabelu sa merama. Lično imam običaj da uvek naručim i broj veće ukoliko je komad bez elastina, pošto ne volim da mi odeća bude preterano uska a i vodim se logikom sam da ću lakše nešto da suzim/skratim no obratno.
  2. Uvek dobro pročitajte opis proizvoda. Obratite pažnju na sastav materijala. Kada je internet kupovina u pitanju, oko ume da prevari.
  3. Odnos cena – kvalitet. Ukoliko je cena “smešna” što bi se reklo, očekujte da i kvalitet bude u skladu sa tim. Ovo ne mora uvek da bude tačno – ono što sam primetila jeste da se u poslednje vreme na Instagramu dosta forsira roba sa aliexpress-a. Nemojte me pogrešno razumeti, nemam ništa protiv aliexpress-a, ali imam protiv plaćanja duple, nekad i troduple cene.
  4. Dobro se raspitajte o vremenu dostave, pogotovo ukoliko je u pitanju nešto što planirate da nosite uskoro.
  5. Komunicirajte. Vaše pravo na dobru uslugu je isto kao kad bi kupovali u klasičnoj radnji. Pitajte ono što vas zanima.

Nakon ovoga vam preostaje jedino da uživate u poklonu kojim ste se počastile.

Da li kupujete online? Koje radnje predlažete? Pišite mi u komentarima ispod 🙂

Andrea

Sharing is caring!

You may also like...

1 Comment

  1. asos.com za sve zivo
    pro direct select za sportsku obucu i patike
    ebay / aliexpress povremeno za neke sitnice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.