Fashion by AnKoko

Oh my God(et)! Da li Vam nedostaje hrabrosti u modi?

Sharing is caring!

Kada ste poslednji put nešto nosili po prvi put? I ne, ne mislim kada ste poslednji put kupili i obukli nešto po prvi put, nego zaista zaista izazavali sebe da probate nešto novo – a da pritom na to niko nije imao uticaja, do vas samih?

Dok sam razmišljala o novom postu, bez ideje o čemu ću pisati, rešila sam da prvo pronađem nešto zanimljivo “za sašiti” u nadi da će inspiracija sama doći. Nakon nekog vremena, uhvatila sam sebe kako se “dvoumim” između tri haljine. “Dvoumim” je pod znacima navoda, zato što dvoumljenja u stvari nije ni bilo – pažnju mi je privukla neuobičajena godet haljina, baš zato što je NEUOBIČAJENA.

ankokocouture-godet-dress-burda-chunky-sweater-07

Priznajem da nije uvek bilo tako – pre mnoogo godina, bilo je prilično teško ubediti me da probam nešto novo, jednostavno jer sam želela da se uklopim. Nesvesno, dopuštala sam svojoj okolini da umesto mene odluči šta je to što ću obući.

Nisam jedina, i to danas tako često viđamo na društvenim mrežama: devojke i dalje tragaju za izgledom koji će biti prihvaćen, želimo da budemo primećene ali samo iz pravih razloga, a previše odstupanja predstavlja preveliki rizik! Iz tog razloga se sigurnije osećamo da izgledamo “isto”.

A šta dobijamo kao nagradu za nedostatak hrabrosti? Uniformisanost. Jednolikost. Utapanje.

Nositi najmoderniju haljinu uz skupe cipele nije uvek isto što i imati stila  🙂 Stil je umeti da bilo kom komadu date sopstveni pečat. Nedavno sam napisala da je moda umetnost, a dopustiću sebi da za ovaj post citiram Rainbow Rowell: “Ona nikad nije izgledala lepo. Izgledala je kao umetnost, a umetnost ne treba da izgleda lepo, nego da te navede da nešto osećaš“.

ankokocouture-godet-dress-burda-chunky-sweater-05

I tako je, umesto na nešto bezbedno, izbor ipak pao upravo na ovu haljinu. Karakteristična po svom godet kroju, haljina vuče korene još iz 19-og veka. Zbog trouglastih umetaka, iako uska pri vrhu, pri krajevima se romantično širi u zvonast oblik i koketno kreće dok koračate. Godet govori sama za sebe. Haljinu sam uparila sa udobnim, oversized ručno rađenim džemperom.

Izađite ponekad iz ljušture i naterajte sebe da u garderober unesete poneki novitet – baš to nešto, što vam ranije ne bi palo na pamet da obučete, stilizujte po sopstvenoj volji. Dozvolite, s vremena na vreme, da vaš outfit govori za vas, i bude ono što i vi jeste. A jeste toliko toga: katkad detinjasti, katkad ozbiljni, seksi ili opušteni, klaber ili hipster, u Ponedeljak rešeni da osvojite svet a u već Nedelju da sve prepustite slučaju. Igrajte se modom, ne dopustite da se ona igra vama 🙂

 

export1-1-of-1

 

ankokocouture-godet-dress-burda-chunky-sweater-xxx

 

ankokocouture-godet-dress-burda-chunky-sweater-09

ankokocouture-godet-dress-burda-chunky-sweater-08

 

ankokocouture-godet-dress-burda-chunky-sweater-01

Budite svoji i ponosni na to.

Do sledećeg čitanja, xoxo

 

Haljina: Burda Style 11/2014

Džemper: ručni rad

Narukvica: P…S… fashion

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.