Fashion by AnKoko

Slip haljina – stil koji je odoleo vremenu

Sharing is caring!

Oni koji ignorišu istoriju – neminovno će je jednog dana nositi.

2016. je navela nas je da se osvrnemo na “ono što je bilo” i sočnim kombinacijama ga učinimo onim što jeste.

Devedesete nisu bile izuzetak – a tome mogu posvedočiti oni koji se još uvek dobro sećaju debelih, ravnih đonova, flanel košulja, krop topova i pocepanog džinsa sa visokim strukom.

slip-dress-outfit-blog-fashion-01

Slip haljina bila je jedan od dominantnijih odevnih predmeta devedestih. Tanke bretele i lagana forma koja asocira na spavaćicu, zrače besprekornim stilom za koji ne treba mnogo truda.

Bilo da na spomen slip haljine pomislite na smelu heroinu serije “Seks i grad” Keri kako neustrašvo hoda ulicama Njujorka u neverovatno kratkoj “nude” varijanti,  Madonu dok pevuši stihove “Like a Prayer” ili Gvinet Paltrou dok na crvenom tepihu u dugoj slip haljini pozira paparacima (držeći za ruku nikoga manje do Bred Pita) – jasno je da slip nikada ne prolazi neprimećeno.

Međutim, ako je nekome slip haljina zaštitni znak, onda je to Kejt Mos, koja je ovom stilu ostala verna tokom godina.

1993., na Elite Model Look zabavi u Londonu, pojavila se gotovo polunaga u svetlucavoj, prozirnoj slip haljini ispod koje je nosila samo donji veš. Haljina, koju je dizajnirao Kelvin Klajn, postala je središte pažnje svih prisutnih na zabavi, a fotografije Kejt obišle su ceo svet, čineći slip haljinu “must have” komadom.

Nakon ovoga, usledila je pomama za slip haljinom među super modelima, pa su je osim Kejt, nosile i Klaudija, Naomi, Amber… Sve u svemu, haljina je ušla u istoriju.

Par godina kasnije – tu smo. Izazovna i ležerna, slip haljina bila je favorit leta, a biće odličan izbor i nezamenjiv komad za malo toplije jesenje dane. Bez obzira da li ste rešile da budete minimalista, težite ka seksi izgledu, ili jednostavno najradije ne bi izlazile iz spavaćice ni kad se mora – slip haljinu je toliko lako stilizovati da zaista zaslužuje počasno mesto u Vašem ormaru.

Ove sezone, slip haljina se nosi sa belom majicom ispod, ili interesantnim nakitom poput čokera ili “manžetna” narukvica. Malo je hladnije? Nema problema – navucite kardigan i spremne ste za izlazak 🙂

 

slip-dress-outfit-blog-fashion-04

slip-dress-outfit-blog-fashion

slip-dress-outfit-blog-fashion-05

Haljina : Burda 05/2016, model 113

Torbica: P….S…. Fashion (stara kolekcija – www.ps.rs)

Sandale: No name

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.