Fashion by AnKoko

Trend koji ćemo poneti i u 2017: više drame na rukavima molim!

Sharing is caring!

Ma kakva iznenađenja Vam je 2016. donela – zasigurno je treba ispratiti u stilu.

Zato sam odlučila da poslednji post 2016. posvetim jednom od najupečatljivijih trendova ove godine, a to su ***drum rolls please***: OVERSIZED RUKAVI.

Dosta nas se i dalje potajno boji da spoji oversized i modu, jer je to jednostavno jedna od onih “to lepo stoji drugima ali ne i meni” (više o tome da li vam nedostaje hrabrosti u modi možete pročitati ovde). Ova odbojnost mi je donekle i razumljiva – namesto odeće i krojeva koji savršeno pristaju i prate linije Vašeg tela,  tokom 2016. dizajneri su nas izazvali uz modele koji imaju sopstveni tok, “vise”, padaju i totalno menjaju Vaš izgled.

Uz mantru “veće je bolje”, oversized rukavi bili su pravi hit na pistama i među modnim ikonama. Od pufnastih rukava, pagoda rukava, zvonastih rukava, piratskih rukava do rukava koji gotovo dodiruju zemlju, dramatičnih preokreta i glamura nikad dosta. Iako XXL rukavi sigurno neće završiti u Vašem ormaru, upečatljivi rukavi koji prekrivaju zglobove i dosežu do vrhova prstiju su fantastična ideja ako želite da malo začinite svoj outfit.

Rukav je vrlo često nešto što umemo da zanemarimo pri izboru odeće, međutim igra zaista značajnu ulogu u modi i bitan je detajl koji sasvim može preokrenuti izgled i “svrhu” jednog komada. Zvonasti rukavi poput ovih se više vezuju za hipi-period sedamdesetih, ali su zapravo doživeli sopstvenu evoluciju i nosili su se još u srednjem veku (samo se prisetite raskošnih kostima iz srednjeg veka).

Kako nositi oversized rukave: iako je velika verovatnoća da ćete ih “umočiti” u tanjir (i ovo pišem iz sopstvenog iskustva), postoji nešto magično u dramatičnim rukavima. Osim što će svaki jednostavan look pretvoriti u cool look, oversized rukavi (a pogotovo zvonasti rukavi) daju dozu glamura svakodnevnici prateći svaki vaš pokret, bilo da objašnjavate nešto vrlo važno, đuskate na žurci ili se javljate na telefon.

Pošto sam romantična duša, nisam mogla da odolim kombinaciji zvonastih rukava i pliša. Uz upečatljive rukave predlažem haljine jednostavnog kroja, uz telo ili  ne – nema promašaja. Ukoliko ste više za statement look umesto romantike, apsolutno sam zaljubljena u bele košulje sa interesantnim rukavom. Izgledaju fantastično uz džins i dobru kožnu jaknu, ali i uz pencil suknju – na Vama je samo da skupite hrabrosti da ih isprobate 🙂

Do sledećeg čitanja – iznenadićete se šta sve krijem u rukavu 🙂

 

 

 

 

 

Pliš haljina sa cvetnim vezom: ručni rad, inspirisano modelom iz Burda Style 12/2016, model 112

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.